Prelucrare bustean

Alege categoria de care esti interesat

Vezi gama noastra de utilaje

Prelucrarea busteanului este procesul prin care se transforma bustenii in diverse produse din lemn, cum ar fi cherestea, scanduri, grinzi, dulapi. Acest proces de prelucrare bustean este efectuat cu ajutorul utilajelor industriale si a echipamentelor specializate pentru prelucrarea lemnului.

text text

In mod obisnuit, procesul de prelucrare bustean incepe cu transportul busteanului la fabrica. Acolo, busteanul este trecut prin printr-un decojitor , care indeparteaza scoarta.. Apoi, busteanul este taiat in scanduri, cherestea, prisme sau bucati mai mici, in functie de cerintele specifice ale produsului final.

Dupa taiere, elementele de lemn rezultate (cheresteaua) sunt supuse proceselor de uscare si de slefuire pentru a le da un aspect neted si a elimina eventualele imperfectiuni ale lemnului.

Prelucrarea busteanului este realizata cu utilaje si echipamente care sunt proiectate pentru a taia, slefui si finisa lemnul, in functie de nevoile si cerintele produsului final.

In plus, produsele rezultate din prelucrarea busteanului poat fi realizata prin diferite metode, cum ar fi prelucrarea in verde sau uscata (uscare in camere de uscare cherestea).  Prelucrarea in verde poate fi mai usoara si poate conduce la un lemn mai finisat si mai neted, dar poate dura mai mult si poate fi mai costisitoare. In schimb, prelucrarea uscata poate fi mai rapida si mai eficienta, dar poate fi mai dificila si poate duce la aparitia cracaturilor sau a deformarilor in lemn.

Pentru a prelucrarea busteanul intr-un mod eficient si precis, este important sa se aiba cunostinte solide despre proprietatile lemnului si despre utilajele si tehnicile de prelucrare adecvate. Acest proces poate fi cu ajutorul utilajelor de prelucrare bustean puse la dispozitie de Woodprocess, utilaje care sunt proiectate pentru a fi eficiente si sigure.x