Banzic orizontal

Un banzic orizontal, gater orizontal, fierastrau panglica este un utilaje folosit pentru a taia longitudinal  bustenii in diferite dimensiuni pentru a produce cherestea, in functie de necesitatile producatorilor de mobila, tamplarie sau constructii.

De obicei,un banzic orizontal este dotat cu o panza panglica care este ascutita si care se deplaseaza orizontal si taie lemnul cu o mare precizie si eficienta.

In procesul de prelucrare primara a lemnului, banzicul orizontal sau gater orizontal, cum i se mai spune, este una dintre cele mai importante unelte.

Pentru a utiliza banzicul orizontal pentru productia de cherestea, bustenii sunt mai intai incarcati cu ajutorul unor brate hidraulice sau a unei rampe de incarcare pe o platforma de taiere (batiul banzicului). Capul de taiere se deplaseaza de-a lungul batilului si in acest fel taie busteanul. Panza panglica ascutita asigura taierea precisa si uniforma.

De asemenea, banzicul orizontal Trak-met poate fi folosit pentru a taia busteanul intr-o varietate de forme si dimensiuni, prin ajustarea pozitiei lamei. Aceasta face ca acest utilaj de prelucrare a lemnului sa fie versatil si util pentru a crea o varietate de produse din lemn, care urmeaza sa ajunga produse finite ca scaune, mese, rafturi sau ferestre.

Este important de mentionat ca utilizarea banzicului orizontal pentru debitarea bustenilor si productia de cherestea necesita o buna cunoastere a acestor unelte si a tehnicilor de prelucrare a lemnului. Operatorii banzicului trebuie sa fie bine instruiti si sa respecte masurile de siguranta adecvate pentru a evita accidentele.

In concluzie, un gater orizontal, banzic orizontal, este un utilaj importanta pentru prelucrarea lemnului, utilizat pentru a taia bustenii in diferite dimensiuni de cherestea.

Vezi gama noastra de utilaje

Produse