WINTERSTEIGER

WINTERSTEIGER combina 5 domenii de produse pentru industria lemnului sub numele „World of WOODTECH”:

  1. productia de lamele,
  2. taierea precisa subtire si repararea suprafetei lemnului,
  3. panze de ferastrau, panze banzic panglica proiectate si produse in Austria,
  4. tehnologie mobila si stationara, solutii de automatizare,
  5. solutii de taiere pentru o gama larga de materiale, inclusiv materiale usoare.

WINTERSTEIGER este cunoscut pentru tehnologia sa de taieri subtire de ultima ora care este utilizata in productia de lamele in intreaga lume. Gama de produse include ferastraie minigater pentru taiere subtire si ferastraie cu panza panglica pentru taiere subtire. Taierea subtire, cea mai mare precizie, o suprafata gata de lipit si prelucrarea lamelelor fara pasi suplimentari, fara calibrare sau rindeluire, sunt beneficii cheie pentru utilizatori. Masinile TRC („Timber Repair & Cosmetics”) pentru cosmetizarea, repararea suprafetelor din lemn semi- si complet automate completeaza acest domeniu de produse.

WINTERSTEIGER Sagen GmbH dezvolta si produce panze de ferastrau, panze panglica, banze banzic debitare busteni din carbura si Stellite® si ofera servicii de mentenanta, cum ar fi curatarea, indreptarea, nivelarea si ascutirea panzelor banzic de debitare busteni.

Odata cu achizitionarea SERRA Maschinenbau GmbH in ianuarie 2019, la portofoliul de produse WINTERSTEIGER au fost adaugate si gatere mobile si stationare.

VAP-WINTERSTEIGER (parte a Grupului WINTERSTEIGER din 2012, „VAP Gruber Automations GmbH” pana in 2021) realizeaza solutii de automatizare de la masini complet automate pentru prelucrarea lemnului pana la optimizarea productiei prin intermediul solutiilor de automatizare specifice clientului.

WINTERSTEIGER este actionarul majoritar al companiei germane Heermann Maschinenbau GmbH din 2022. HEMA proiecteaza sisteme complete, inovatoare si personalizate de ferastrau si taiere pentru o gama larga de materiale.

WINTERSTEIGER: Performanță în industria prelucrării lemnului

Performanța WINTERSTEIGER este ancorată într-o istorie de 70 de ani de inovație și angajament față de excelență. Cu fiecare deceniu, producătorul a adus contribuții semnificative la evoluția prelucrării lemnului, fiind astăzi un nume important în această industrie.

Elementul cheie al performanței acestei firme este nu doar inovația și tehnologia avansată, ci și accentul pus pe eficiență și durabilitate. Fiecare echipament proiectat și fabricat este conceput pentru a furniza performanță optimă și pentru a rezista provocărilor continue din mediul industrial.

Inovație și tehnologie thin-cut

Un aspect definitoriu al performanței WINTERSTEIGER este tehnologia thin-cut, o evoluție semnificativă în domeniul tăierii lemnului. Prin abordarea subțierii precise a lemnului, această tehnologie a revoluționat procesele de producție, aducând beneficii semnificative.

Iată ce beneficii aduce WINTERSTEIGER datorită acestei tehnologii:
1. Precizie excepțională
2. Randament crescut
3. Calitate superioară a suprafeței
4. Diversitate în aplicații
5. Eficiență energetică
6. Sustenabilitate și gestionare responsabilă a resurselor

Cu tehnologia thin-cut, producătorul a reușit să atingă precizie impresionantă în tăierea lemnului, realizând straturi subțiri fără a compromite calitatea. Această tehnologie nu doar maximizează randamentul materialului, dar permite și obținerea unor finisaje de înaltă calitate, gata de a fi integrate în diverse produse.

Dezvoltarea continuă a tehnologiilor proprii și integrarea celor mai recente inovații în domeniul prelucrării lemnului sunt aspecte care denotă performanța acestui producător. Angajamentul de a furniza soluții în pas cu progresul tehnologic este evident în fiecare echipament produs și în fiecare soluție implementată.

Diviziile cheie WINTERSTEIGER: diversitate și performanță

Compania WINTERSTEIGER se distinge prin diversele sale divizii și specializări care acoperă o gamă largă de piețe de nișă tehnică. Fiecare divizie aduce contribuții semnificative în domeniul ei, consolidând poziția producătorului ca lider mondial în inovație și tehnologie. Iată o prezentare detaliată a diviziilor și specializărilor:

Descriere a fiecarei divizii WINTERSTEIGER

Sport
• Servicii de închiriere și service pentru echipamente sportive.
• Soluții specializate pentru biciclete, inclusiv închiriere și service.
• Produse și servicii destinate sectorului de vânzare cu amănuntul.
• Tehnologii pentru uscare și protecție a echipamentelor sportive.

Tehnologie pentru prelucrarea lemnului
• Podele, mobilier, plăci, construcții ușoare & izolații
• Lame de ferăstrău
• Echipamente pentru prelucrarea lemnului în industria măcelăriei.
• Sisteme automate și instalații pentru optimizarea producției.

Metal
• Tehnologii avansate pentru linii de alimentare cu bandă.
• Mașini pentru nivelarea pieselor metalice.

Tehnologie pentru semănat si recoltare
• Soluții inovatoare pentru procesele de recoltare a plantelor.
• Instrumente și echipamente pentru semănat și analize de laborator.
• Sisteme avansate de gestionare a datelor în domeniul cercetării agricole.

Aceste divizii și specializări reflectă diversitatea și expertiza extinsă a producătorului în furnizarea de soluții tehnologice inovatoare pentru o gamă largă de industrii specializate. Firma se adaptează într-un mod care să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale clienților săi.

Eficiență și sustenabilitate: principiile cheie ale WINTERSTEIGER

Performanța WINTERSTEIGER nu se măsoară doar în termeni de tehnologie avansată. Include, de asemenea, eficiența și sustenabilitatea ca principii centrale. Fiecare echipament și soluție dezvoltate de acest producător sunt concepute pentru a maximiza eficiența proceselor de producție și a minimiza impactul asupra mediului.

WINTERSTEIGER contribuie la aceste principii datorită următoarelor aspecte pe care le are în vedere:
• Optimizare fluxurilor de lucru
• Minimizarea pierderilor de material
• Eficiență energetică
• Design durabil
• Angajament față de standardele ecologice
• Inovare pentru sustenabilitate

Prin optimizarea fluxurilor de lucru și reducerea pierderilor de material, compania sporește productivitatea și promovează o abordare responsabilă față de resursele naturale. Această abordare reflectă viziunea sustenabilă a companiei și contribuie la definirea unor standarde ridicate în industria prelucrării lemnului.

Alege un producător de excepție

WINTERSTEIGER își consolidează poziția ca lider mondial, contribuind la progresul tehnologic și oferind soluții inovatoare pentru diverse domenii industriale. Cu o istorie impresionantă și o viziune orientată spre viitor, WINTERSTEIGER continuă să definească standardele în industria sa.

Echipamentele acestui producător, integrate cu succes în portofoliul nostru sunt recunoscute pentru calitatea lor superioară și performanța durabilă. Woodprocess nu oferă doar echipamente, ci și soluții complete, incluzând instruire gratuită, consultanță specializată, logistică și suport după achiziție.

De aceea, Woodprocess este un partener de încredere pentru fabricile de prelucrare a lemnului din România, contribuind la modernizarea și optimizarea proceselor din această industrie.

Echipa noastră este dedicată oferirii de soluții durabile și eficiente în domeniul prelucrării lemnului. Specialiștii noștri sunt aici pentru a vă ghida în alegerea celor mai potrivite echipamente pentru nevoile dumneavoastră specifice.